• Inovatívne vyučovanie telesnej výchovy

          • V 2.A, 3.A a 3.B boli 23.11.2022 hodiny telesnej a športovej výchovy zamerané na golf. Cieľom projektu MŠVVaŠ SR je priniesť na hodiny TSV nový, zaujímavý a inšpiratívny obsah. Žiaci sa postupne na šiestich vyučovacích hodinách oboznámia s prvkami hry golfu - ako pattovanie, odpaľovanie na diaľku, na cieľ a to všetko zábavnou formou pod vedením skúseného inštruktora.

          • Úspešný projekt Funkčná dráha pre deti

          • Nitrianska komunitná nadácia a firma BMI udelili grant našej škole vo výške 1260 €. Poskytnuté finančné prostriedky sa použijú na zakúpenie športových pomôcok, ktoré oživia hodiny telesnej výchovy a činnosť športových krúžkov.

          • Októbrový lampiónový sprievod

          • Lampióny v stredu večer rozžiarili ulice nášho sídliska. Úžasný večer, krásne masky, nádherné lampióny, skvelé deti a ich rodičia. O zábavu sa postaral Roman Mihálka, divadelný krúžok a naše pani učiteľky I. stupňa. 

          • Októbrový jablčný deň

          • 21.október je deň, kedy jablká majú svoj sviatok. Celé popoludnie v ŠKD sa tento deň niesol plný veselých a poučných aktivít. Našim cieľom bolo u detí hravou formou podporiť konzumáciu tohto zdravého ovocia.

          • Októbrová imatrikulácia

          • Keď sa prváci v škole na Vinohradoch trošku osmelili, keď sa im už aj prvé  písmenká napísať podarili, vtedy prišiel čas, aby sme ich v škole slávnostne privítali a do dlhých študentských liet uviedli. Imatrikulácia sa konala 17. októbra  a  prváci okrem skladania prváckeho sľubu zarecitovali aj milé básničky a pesničky. A aby im nebolo smutno, prišli ich povzbudiť rodičia a pani učiteľky z materskej školy. Pán riaditeľ im odovzdal certifikáty a poprial mnoho úspechov v škole.

          • Októbrový Svetový deň výživy

          • Svetový deň výživy sme si pripomenuli na našej škole rôznymi aktivitami, ktoré žiakom priblížili tému zdravá výživa. Do školy si mali žiaci doniesť zdravú desiatu – celozrnný chlebík, ovocie alebo zeleninu a mliečny výrobok. Žiaci sa zúčastnili prednášky o zdravej výžive, kde sa dozvedeli, z čoho sa má skladať zdravá strava. Svoje vedomosti si overili dotazníkom, ktorý spoločne vyhodnotili. Na výtvarnej výchove žiaci tvorili ovocníčkov a vyzdobovali tekvice šípkami, gaštanmi, listami a rôznymi plodmi jesene. V kuchynke sa pripravovala zeleninová polievka, zdravá desiata z ovsených vločiek, jogurtu, ovocia a orieškov. Takúto desiatu si žiaci môžu pripraviť doma sami. Žiaci mohli ochutnať avokádovú, rybaciu, tvarohovú, hráškovú, mrkvovú nátierku, ktorú si pripravili doma pre svojich spolužiakov. Pitný režim doplnili bylinkovým čajom ochuteným medom a citrónom, ktorý svojou vôňou prilákal zvedavcov. Žiakom veľmi chutil. Aj pani kuchárky mysleli na nás a navarili výživnú cícerovú polievku s bylinkami a špagety s hovädzím mäsom a paradajkovou omáčkou. Starší žiaci pripravili kalendár so zdravými receptami a plagát s potravinovou pyramídou. Mladší žiaci maľovali a vystrihovali ovocníčkov, ktorí spestrili nástenky na chodbách. Kreatívne postavičky z ovocia a zeleniny zdobia vestibul školy. Ich vôňa preniká do celej školy a pripomína všetky tie dobroty, ktoré obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a živín prospešných pre náš organizmus.

            Žiaci sa obohatili o nové poznatky, skúsenosti a nápady, ako sa  starať o svoje zdravie a mať z toho radosť.

            Fotky z udalosti nájdete vo fotogalérii.

          • Októbrové exkurzie

          • Jesenné exkurzie absolvovali naši žiaci v blízkom i vzdialenejšom okolí.

            5.október exkurzia 3.B, 4.A a 4.B. Tretiaci a štvrtáci sa vybrali na exkurziu do planetária v Žiari nad Hronom. Téma vesmíru bola zaujímavá a deti zvedavé. Cestou sa zastavili aj v kláštore v Hronskom Beňadiku, ktorý ich očaril svojou históriou.

            11. október exkurzia 3.A. Táto trieda si vybrala cieľ poznávacej exkurzie skalné obydlia v Brhlovciach. Svoje putovanie zakončili v Horšianskej doline, kde sa ich ujala sprievodkyňa a dozvedeli sa veľa zaujímavého o prírode nášho okresu. Svoje vedomosti si vyskúšali pri hľadaní indícií ukrytých pani učiteľkou.

            13. október exkurzia 5.A a 5.B. Piataci sa vybrali za spoznávaním krás arboréta v Tesárskych Mlyňanoch. Pri svojom putovaní pozdravili aj zubry v zubrej obore v Topoľčianskej zubrej zvernici.

            14. október výstava drobných hospodárskych zvierat privítala žiakov I. stupňa v jarmočnej nálade.

             

          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          •  

            ​​Vážení rodičia a milí žiaci,

            slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. septembra 2022.

            7:55 – 8:00           žiaci 2. - 8. ročníka postupne prejdú do telocvične školy so svojimi triednymi učiteľmi

                                         žiaci 1. a 9. ročníka ostávajú na nádvorí školy a ako poslední vojdú do telocvične

            8:00                     slávnostné otvorenie školského roka v telocvični, po skončení slávnostného otvorenia prejdú s triednymi učiteľmi do tried.

            Predpokladaný koniec cca o 9:30.

            Činnosť v ŠKD začína v utorok 06.09.2022. Obedy sa podávajú od utorka 06.09.2022.

            ​​​​​​​Organizácia začiatku školského roka:

            Pred nástupom do školy je potrebné podať cez EDUPAGE prehlásenie o bezpríznakovosti.

            • utorok 06.09.2022 a streda  07.09.2022
              •  1. ročník vyučovanie končí o 10:40
              •  2. – 4. ročník vyučovanie končí po 4. vyučovacej hodine o 11:40
              •  5. – 9. ročník vyučovanie končí po 5. vyučovacej hodine o 12:35
          • Školská jedáleň

          • Vážení rodičia, blíži sa začiatok školského roka 2022/2023 a zverejňujeme informácie k stravovaniu v školskej jedálni. Nová vedúca školskej jedálne Ing. Adriana Šubová pre deti pripravuje zmeny, ktoré by mohli zatraktívniť stravovanie v školskej jedálni.

            Školská jedáleň je v prevádzke od utorka 06. septembra 2022. Zákonný zástupca prihlasuje svoje dieťa na stravu formou zápisného lístka, ktorý je priložený v prílohe. Tento zápisný lístok odovzdá v prvé dni školského roka triednemu učiteľovi. Bližšie informácie k začiatku školského roka, ako aj k stravovaniu, Vám poskytnú triedni učitelia v najbližších dňoch.

            Výška finančného príspevku na stravovanie (nákup potravín) od 1.9.2022 pre stravníkov:

            Žiaci 1. – 4. ročníka: 1,21 €             Žiaci 5. – 9. ročníka 1,30 €

            Spôsob úhrady príspevku na stravovanie:

            Príspevok na stravovanie uhrádza zákonný zástupca dieťaťa vopred, najneskôr do 23. dňa v predchádzajúcom mesiaci, s uvedením priezviska stravníka a triedy, variabilného symbolu (mesiacrok) a to zvolenou formou:

            • Internetbanking                * vklad na účet           * poštová poukážka  

            Noví stravníci dostanú informácie od triednych učiteľov.

            Predpokladaná výška  príspevku na stravovanie v školskom roku 2022/2023

            Výška finančného príspevku na stravovanie (nákup potravín) od 1.9.2022 pre stravníkov:

            Na číslo účtu IBAN: SK96 5600 0000 0071 3728 6005

            V prípade trvalého príkazu je mesačná platba:

            I. stupeň: 22,65 €

            II. stupeň: 24,35 €

            V prípade  zmeny finančného príspevku na stravovanie Vás budeme informovať.

            V prípade neskorého preukázania úhrady bude stravníkovi poskytnutá strava až od nasledujúceho dňa po dni, kedy bola preukázaná úhrada stravného.

            Možnosti odhlasovania zo stravovania:

            V prípade, ak sa žiak na vyučovaní nezúčastní, je povinný sa zo stravy odhlásiť.

            Odhlásiť, prípadne prihlásiť sa na obed je možné najneskôr do 14:00 hod v predchádzajúci pracovný deň. Cez víkend: v nedeľu do 19:00 hod.

            • V prípade neprítomnosti žiaka v škole (ak nie je odhlásený), je možné  odobrať stravu do jednorázového obedára, ktorý poskytne ŠJ za poplatok (pokyny ÚVZ SR, prevádzkový poriadok ŠJ a ZŠ) v čase výdaja stravy od 12:00 hod do 13:00 hod, miesto odberu: zadná časť školy – nakladacia rampa oproti altánku, pričom ŠJ nezodpovedá za stravu konzumovanú mimo priestorov ŠJ.
            • Zákonný zástupca zodpovedá za včasné odhlásenie/prihlásenie žiaka na stravovanie. V prípade, že stravník nesplní uvedené podmienky (neodhlási stravu v ŠJ), je zákonný zástupca povinný uhradiť neodhlásený obed v plnej výške (podľa dodatku k VZN Mesta Levice, prevádzkového poriadku ŠJ a ZŠ).
            • Oznámenie o pôvode mäsa v školskej jedálni.
              Bravčové mäso - Slovenská republika, Hovädzie mäso - Slovenská republika, Hydina - Slovenská republika, Česká republika, Maďarská republika
            • Z dôvodu dodržiavania všeobecno – záväzných predpisov pre školské stravovanie napr.: zásady správnej výrobnej praxe, HACCP a pod., nie je možné odhlásiť stravu ráno v daný stravovací deň.

             

            Vedúca školskej jedálne: Ing. Adriana Šubová tel: 0366301216

            Mail: jedalen.skolska14lv@gmail.com

          • Organizácia školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci, pomaly sa blíži začiatok školského roka a postupne budeme na stránke školy zverejňovať informácie k jeho úspešnému naštartovaniu. Zatiaľ zverejňujeme dôležité termíny.

            1. Školský rok sa začína 1. septembra 2022. 2. septembra 2022 sú prázdniny. Školské vyučovanie sa začína 5. septembra 2022 (pondelok). Školské vyučovanie v prvom polroku školského roka sa končí 31. januára 2023 (utorok).
            2. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2023 (streda) a končí sa 30. júna 2023 (piatok).

            Testovanie deviatakov T9 2023: 22.03.2023 (streda) vo všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra

            Testovanie piatakov T5 2023: 17.05.2023 (streda) vo všetkých základných školách Slovenskej republiky z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra

            Celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov 1. a 3. ročníkov ZŠ v termíne od 06.09.2022 do 22.10.2022.

             

             

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

          • Školský rok sa pomaly chýli k svojmu záveru. V štvrtok 30.06.2022 je organizácia vyučovania nasledovná:

            8:00 - slávnostné ukončenie školského roka v telocvični školy

            Po jeho skončení presun žiakov do tried a odovzdávanie vysvedčení.

            Predpokladaný koniec cca o 9:30.

            V tento deň sa obedy nepodávajú a činnosť ŠKD je len ráno od 6:30 do 7:35.

            Do školy nastúpime opäť v pondelok 5. septembra 2022.

            Prajeme Vám leto plné oddychu!

          • Nákup školských potrieb

          • Náš partner poskytuje zľavu na nákup školských potrieb. Pri nákupe sa preukážete priloženým kupónom. Zľava platí do 30.09.2022.

          • Spolu múdrejší 3

          • Projekt Spolu múdrejší 3 sa pomaly chýli k svojmu záveru. V rámci "doučovacích" aktivít sa zapojení žiaci 1. a 2. stupňa popasovali s problematikou anglického jazyka, slovenského jazyka a matematiky. Žiaci pracovali v malých skupinách, niekedy i netradičnými spôsobmi a svoje popoľudňajšie aktivity využli na upevnenie učiva v predmetoch.

          • Medzinárodný deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň detí.

            1.jún – Deň detí – sme na našej škole oslávili tento rok výnimočne. Naši najstarší žiaci 8.a 9. ročníka si pripravili pre mladších kamarátov rôzne športové súťaže, zábavné hry. Na každom stanovišti mohlo dieťa získať pečiatku a potom ju vymeniť v stánku odmien za krásne darčeky, sladkosti, písacie potreby. Vo voľnom čase sa mohli zabaviť na atraktívnej nafukovacej šmýkačke alebo veľkom skákacom hrade. Sme naozaj hrdí, že žiaci, ktorí sa o niekoľko mesiacov stanú stredoškolákmi sa venovali malým deťom naozaj s láskou a porozumením. Ďakujeme aj hlavnému sponzorovi – papiernictvu Mira Office!

          • Deň bez školskej tašky

          • Dňa 20. mája ste teda v našej škole nevideli len tak obyčajnú školskú tašku. Tento deň si zvolili zástupcovia žiackeho parlamentu ako "Deň bez školskej tašky". Žiaci druhého stupňa prišli do školy s učebnými pomôckami a desiatou v nezvyčajnej taške. A niektorí teda boli riadne kreatívni. Presvedčiť sa o ich kreativite môžete v nasledujúcich fotkách.

          • Deň narcisov 2022

          • Vyzbierali sme sumu 986,80 €.

            28. apríla 2022 prebiehal  ďalší v poradí už 26. ročník charitatívneho podujatia. Naša škola je prirodzenou súčasťou tohto podujatia. Po troch rokoch pandémie sme s pokorou oslovili žiakov, rodičov a priateľov školy, aby prispeli na túto jedinečnú finančnú zbierku. Onkologickí pacienti v dnešných dňoch potrebujú výraznú zdravotnícku pomoc, pretože pandémia spôsobovala mnohým komplikácie.

            Chceme poďakovať rodičom, deťom, pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom i priateľom školy za každý cent, ktorým prispeli na toto  výnimočné podujatie.

          • Deň Zeme 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme 2022.

            22.apríla si žiaci všetkých tried pripomenuli rôznymi aktivitami, aké je dôležité starať sa o skvosty našej Zeme a chrániť ich.

          • Zo života školy

          • Hľadáte pre budúceho prváčika školu s kvalitným vzdelávaním spojeným s radosťou, individuálnym prístupom, útulným prostredím a rodinnou atmosférou? Potom naša škola na Vinohradoch je pre Vás tá pravá!